Izvrsna suradnja Oružanih snaga BiH, EUFOR-a, Specijalne policije HBŽ i GSS Hercegbosanske županije


U cilju nastavka izvrsne suradnje OS BiH i civilnih institucija Hercegbosanske županije naša Stanica se odazvala pozivu na zajedničku vježbu „Operacija traganja i spašavanja“. Sudjelovali su: 4. pješačka brigada, 1. pješačka bojna OS BiH, multinacionalna bojna EUFOR-a, specijalna policija HBŽ i GSS Hercegbosanske županije.

Scenarij vježbe:
Uslijed velikih padalina došlo je do porasta vodostaja. Na jezeru Mandek dolazi do pucanja brane te pojave klizišta. Ugroženi su ljudski životi. Zajedničkim snagama se izlazi na teren i počinje „Operacija traganja i spašavanja“. U akciju su uključena i dva helikoptera EUFOR-a.

GSS Hercegbosanske županije dobiva kompleksan zadatak spašavanja dviju osoba koje su zapele usred stijene ispod brane. Spašavanje je uspješno odrađeno, te su osobe prebačene na sigurno čamcima specijalne policije. Još jednom se pokazala izvrsna suradnja između navedenih institucija i spremnost na maksimalnu suradnju u cilju spašavanja i zaštite ljudskih života.

GSS Hercegbosanske županije je još jednom pokazala svoju sposobnost i spremnost za najzahtjevnije operacije. Ovaj put bi se iznimno zahvalili OS BiH posebno 4. pješačkoj brigadi 1. pješačkoj bojnoj koji su prepoznali u nama pouzdanog partnera za sve oblike spašavanja ljudskih života u bilo kojim vremenskim uvjetima.
24 sata dnevno 365 dana u godini.
Vaš GSS HBŽ tim.