Planinar iz Tomislavgrada nestao na području Velikog Vrana

Nakon cjelodnevne potrage za mladim duvanjskim planinarom Davidom Majićem nisu otkrivene nikakve informacije ni tragovi koji bi pomogli u njegovu pronalasku.

Sudionici potrage večeras su se vratili u bazu – Hajdučke vrleti, gdje su održali sastanak na kojem su odlučili da će potraga biti nastavljena ujutro. Ako vrijeme dopusti tijekom sutrašnjega danaa očekuje se da će u potragu biti angažiran i helikopter Oružanih snaga BiH.

4.2.2016.

Jučer je na području Velikog Vrana nestao planinar David Majić iz Kongore. Potraga je pokrenuta, pa molimo sve raspoložive ljude koji imaju adekvatnu opremu za zimske uvjete da se priključe potrazi. Baza je u Hajdučkim vrletima.

Kontakt:
Tomislav Majić: 063 /359 –  616
Ante Vukadin Jokarić 063/ 330 – 097

Na Vranu i dalje traje potraga za nestalim duvanjskim planinarom Davidom Majićem, članom PD Orlova stina. Prema riječima voditelja potrage, šefa GSS-a u BIH Zdeneka Marića u potrazi je uključeno šezdesetak planinara, speleologa, članova lovačkih društava i pripadnika GSS-a iz BiH i Republike Hrvatske.

Potragu na Vranu ometa mećava i duboki snijeg. Dosadašnja potraga spasilačkih službi nije urodila plodom, te će se prema Marićevim riječima krenuti u širu potragu. Potrebno je još ljudstva, a u obzir dolaze samo oni koji su bolje fizičke spreme i koji imaju odgovarajući opremu za kretanje u dubokome snijegu.

Podsjećamo, planinar David Majić iz Kongore nestao je jučer. Doznajemo da je na planinarenje u Vran išao sam.