100 žena na Kamešnici 2018.​

U nedjelju, 3. lipnja 2018. godine, treću godinu zaredom održan je događaj pod nazivom „100 žena na Kamešnici“. Simbolični naziv dvostruko je premašen jer se oko 200 žena iz svih krajeva BiH i Hrvatske odvažilo na ovaj podvig, a društvo im je pravilo i 50-ak planinara.

Uspon je počeo iz sela Podgradina koje se nalazi na 750 m/nv, a prva dionica staze vodila je kroz prekrasnu bukovu šumu do Pešinog vrila (1400 m/nv), gdje je bila napravljena prva veća stanka, a sudionice predahnule uz čaj i kavu. Nakon kratkog odmora gotovo sve sudionice su se uputile prema najvišem vrhu Kamešnice visokom 1856 m/nv. Ova dionica staze pružila je sudionicama nezaboravne poglede prema Livanjskom polju s jedne strane i Sinjskom polju s druge strane. Prelijepi prizori su bili velika motivacija penjačicama koje su za oko 2 sata prešle ovu dionicu i na najvišem vrhu Konj napravile divnu zajedničku fotografiju. Nakon kratkog odmora počeo je povratak prema Pešinom vrilu i maštanje o vrućem i mirisnom grahu.
Cilj cijelog događaja bio je ugodno druženje starih prijatelja, stvaranje novih poznanstava, poticanje svijesti o zdravom načinu života, kao i afirmacija žena u GSS-u.

Ovaj pohod organizirale su vrijedne članice GSS-a HBŽ-a, a za grah, kavu, čaj i osiguranje pobrinuli su se ostali članovi naše stanice. Ovo sve bilo je moguće zahvaljujući pokroviteljima koji su nesebično podržali događaj i za to im veliko HVALA.

Pokrovitelji:
World Hope International Bosnia and Herzegovina, Croatia osiguranje d.d., Eko farma Borje d.o.o., Caffe bar Mala kavana, Brina d.o.o., Euroherc osiguranje., Eko-sir Puđa d.o.o., Adriatic osiguranje d.d., IPA HBŽ, Pavić d.o.o., Ljekarna Li-pharma, CS Buško Blato d.o.o., Mega Wash d.o.o., JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar, Zabrišće B&M d.o.o., Tehnostar d.o.o., Mesnica Davor d.o.o., Dumi šped d.o.o., Caffe bar Fontana, Cristallo concept bar, „TMV“ dostava plina i Acoustic Pub.

Službeni fotograf:
Andrija Vrdoljak
Medijski pokrovitelji: Radio Livno i Radio studio N