GSS HBŽ tragaju za više od 1.000 ovaca u Pribeljima

Veliki snijeg, jaka bura i mećava su prouzrokovali u čitavoj Hercegbosanskoj županiji velike probleme od obaranja stabala do prevrtanja automobila.
Najteža je situacija ipak u planinskim selima Glamoča, Bosanskog Grahova i Drvara.
U udaljenom glamočkom selu Pribelja prijavljen je nestanak više od 1.000 ovaca dvojice vlasnika koji su zvali Civilnu zaštitu da se uključi u potragu angažiranjem GSS HBŽ, a u akciji spašavanja sudjeluju i pripadnici OSBiH.
– Pripadnici GSS-a i OS su krenuli na teren u potragu za ovcama i čim ih otkriju uključiće se u akciju spašavanja.
Zbog težine situacije u Glamoču načelnik općine Radovan Marković je proglasio i stanje elementarne nepogode.
– Dvojica stočara Milan i Dragan Subašić imaju više od 1.000 ovaca ali za 700 još tragaju. Neke su našli na žalost uginule zbog nevremena. Postoji i opasnost od vukova i drugih zvjeri a selo je zameteno pa se skromnom mehanizacijom probijamo a angažirane su i OS, lovci, i neki privatnici kamionima i mašinama da pomognemo ljudima- kazao je načelnik Marković , ističući da se stanje elementarne nepogode odnosi posebno na Mjesnu zajednicu-Odžak-Pribelja gdje je i najkritičnije.

 

GSS HBŽ je danas bila angažirana od strane operativnog centra civilne zaštite HBŽ u lociranju i spašavanju izgubljenih ovaca u općini Glamoč. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta ekipa se danas nije uspjela probiti do sela Pribelj. Ujutro će se naše ekipe pokušati probiti do sela uz pomoć mehanizacije te nastaviti sa akcijom spašavanja.