Kebo izrazio sućut porodici nastradalog alpiniste Edvarda Retelja

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo uputio je danas najiskrenije izraze sućuti porodici nastradalog alpiniste Edvarda Retelja kao i svim zaljubljenicima prirode koje okuplja planinarsko društvo “Kamešnica” Livno.

Potpredsjednik Kebo odlučio je da financijski potpomogne rad i buduće aktivnosti planinarskog društva, a u cilju kupovine adekvatne opreme, podizanja nivoa njihove trenutne opremljenosti i spriječavanja tragičnih posljedica po ljudske živote. Oprema će biti iskorištena za opremanje i osposobljavanje jedinica Gorske službe spašavanja, kako bi se ubuduće brže i mjerodavnije mogle preduprijediti situacije koje mogu ugroziti ljudske živote kako članova planinarskih društava tako i amatera, zaljubljenika u prirodne ljepote.

Također potpredsjednik Kebo zahvalio je članovima planinarskog društva “Kamešnica”, Gorskoj službi spašavanja Republike Hrvatske i svim ostalim službama spašavanja, koje su sudjelovale u pronalaženju tragično nastradalih, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću potpredsjednika Federacije BiH.